en stappen om dit probleem aan t

Get your questions answered, general support and technical issues
Bookmark and Share

en stappen om dit probleem aan t

Postby caicai2017 on Tue Jun 12, 2018 7:04 am

"Zonder voorspraak van een mentor binnen de meerderheid, op het niveau www.bezvazeme.cz van leiderschap, voor die zeer zichtbare kansen, lijden groei en ontwikkeling voor minderheidsmensen," zei Cheresse Thornhill, een voormalig Nike schoenenontwerpster en chief creative consultant bij No Shoes Creative, een ontwerp consultancy in www.artealjabiri.de Zuid-Florida.
Voor elk bedrijf is het bereiken van ware diversiteit "een reis, geen bestemming", waarschuwde Brown. "Als we dit geen grote prioriteit maken en een paar flinke stappen zetten, gaan Nike Air Presto Dámské we verder op het status-quo-pad en zal er niets veranderen," zei ze.
Het geeft bijvoorbeeld aan of een bedrijf geen Chief Diversity Officer heeft, merkt Brown op, eraan toevoegend dat enquêtes Nike Air Max 1 Homme Bleu over werknemersbetrokkenheid ook belangrijk zijn om te ontdekken op welk punt in hun loopbaanbedrijven mensen van kleur en vrouwen verliezen. Joseph herinnerde zich dat Caleres deelnam aan een lokaal programma genaamd St. Louis Diversity dat haar carrièreontwikkeling enorm ten goede kwam. "Het heeft me geholpen [te begrijpen] hoe mensen op bepaalde niveaus kunnen worden benaderd en de juiste lingo kan gebruiken," zei ze.

Van zijn kant heeft Nike een aantal Nike Air Max 90 Womens programma's om zijn interne problemen aan te pakken. Volgend jaar zal het een nieuwe bonusstructuur introduceren, verbeterde mentorprogramma's, onbewuste bias bewustmakingstraining en Nike Air Max 90 Femme Grise verantwoording over vertegenwoordiging.

"Ik hoop in de toekomst meer mensen van kleur leiderschap te zien [bij Nike]", zei Brittany Pieroni, een voormalig ontwerper bij het merk. "Het is een sportcultuur Nike Air Odyssey Femme waar we voor werken - alle grootste atleten zijn Afrikaans-Amerikaans. Er is zoveel rijkdom in die cultuur en in het respecteren van mensen die uit die cultuur komen. Ik denk dat het alleen in het voordeel van Nike is om mensen van kleur in hun organisatie te promoten. Het zal hen dichter brengen bij mensen die zij dienen. "

Ondertussen ondernemen andere bedrijven stappen om dit probleem aan te pakken.

Een vertegenwoordiger van Adidas AG zei dat het bedrijf Asics Gel lyte 3 Femme "constant bezig is om een ??inclusieve en diverse werkplek te cre?ren waar nieuwe idee?n en veranderingen kunnen floreren." Bijvoorbeeld, in Noord-Amerika lanceert het merk het Adidas Nike Free Run 3.0 Dámské Unlimited-programma, "ontworpen om te trekken en te cre?ren een pijplijn voor divers talent, "met name voor vertegenwoordigers in de magazijnen, de detailhandel en het veld.
Mayden suggereerde Nike Roshe Run Homme dat managers prikkels moesten krijgen en verantwoordelijk moesten worden gehouden voor het focussen op diversiteit bij werving en werving. Hij noemde ook de interne netwerken bij veel bedrijven, zoals Nike Internationalist Dámské het Black Employee & Friends Network van Nike, noodzakelijke "loopbaanbeschermingstraining." "Training is een reddingsboei voor ons", zei
User avatar
caicai2017
Guru
Guru
 
Posts: 162
Joined: Fri Sep 29, 2017 8:01 am

Return to General Support

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest

cron